ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Αρχική

Αρχείο

Follow ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ on WordPress.com

Στατιστικά

  • 27.740 επισκέψεις
Advertisements

Εκδρομή του Συλλόγου μας στην Στύψη στις 11 Νοεμβρίου (με παράλληλη παρουσίαση του ημερολογίου μας)

Αποτέλεσμα εικόνας για crazy holidays τουρισμος

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος διοργανώνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ημερήσια εκδρομή στην γενέτειρα του Γερμανού Καραβαγγέλη στην Στύψη. Εκεί, και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Στύψης στις 11:30,  θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη παρουσίαση του ημερολογίου μας το οποίο είναι αφιερωμένο στον Γερμανό Καραβαγγέλη. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και η αναχώρηση θα γίνει στις 09:15 από την πλατεία Σαπφούς και 09:30 από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η επιστροφή υπολογίζεται να γίνει περίπου στις 4 με 5 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο πρακτορείο τουρισμού «Crazy Holidays» επί της οδού Χίου 2 στη Μυτιλήνη (τηλ. 2251043344) και στα γραφεία του συλλόγου μας επί της Ιακωβίδου 7 στη Μυτιλήνη κάθε Σάββατο 11-12 το μεσημέρι (τηλ. 6932811653).

Ε.Κ. του Δ.Σ.

Advertisements

Ημερολόγιο Συλλόγου για το 2019!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο του ημερολόγιο για το 2019! Το ημερολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο στη μεγάλη εκκλησιαστική και εθνική μορφή του Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος γεννήθηκε στη Στύψη της Λέσβου, αλλά ως Μητροπολίτης Καστοριάς αναδείχθηκε σε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.

Μάλιστα, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους», προχωρεί σε μια πρωτοποριακή και δυναμική πρωτοβουλία.  Συγκεκριμένα αποφάσισε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν  από την πώληση του ημερολογίου, να διατεθούν ώστε να τυπωθούν όσα ημερολόγια χρειάζονται για να διανεμηθούν δωρεάν στο στρατό μας και στους μαθητές των σχολείων μας, εφόσον φυσικά ληφθεί η άδεια  από τους υπευθύνους των παραπάνω θεσμικών φορέων, έτσι ώστε, αν είναι δυνατόν, όλοι, οι στρατιώτες μας και οι μαθητές μας, να πληροφορηθούν για τη μεγάλη αυτή μορφή, τον επονομαζόμενο και Παπαφλέσσα της Λέσβου, Γερμανό Γαραβαγγέλη και για τους αγώνες που αυτός κατέβαλε για τη σωτηρία της Μακεδονίας, του Πόντου, της Ελλάδας.

Το ημερολόγιο, το οποίο τιμάται με 1 ευρώ, θα κυκλοφορήσει τόσο στη Λέσβο όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και στην ομογένεια του Εξωτερικού.  Παρακαλούμε στηρίξτε την προσπάθεια του Συλλόγου μας. Μπορείτε να το αναζητήστε καταρχήν μέσω των μελών του Συλλόγου μας. Μπορούμε επίσης να σας το αποστείλουμε σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας με αντίστοιχη καταβολή του τιμήματος στο λογαριασμό του Συλλόγου μας στην Τράπεζα Πειραιώς (6879-137964-281  – IBAN: GR93 0171 8790 0068 7913 7964 281  BIC: PIRBGRAA).

Επιπροσθέτως στο νησί της Λέσβου  μπορείτε να το αναζητήστε στα εξής σημεία:

  • Στα γραφεία του Συλλόγου μας στη Μυτιλήνη (Ιακωβίδου 7)  κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί
  • Στο Ψητοπωλείο Πίτα Μάκης, Βουρνάζων 35 (Αλυσίδα)
  • Στο Mini Market επί της Ε. Βοστάνη  στα Μαύρα Σίδερα (Ε. Βοστάνη 9 – ο δρόμος προς το νοσοκομείο)
  • Στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως Μυτιλήνης (δίπλα στον Μητροπολιτικό ναό)
  • Στο τουριστικό πρακτορείο «Crazy Holidays» στην οδό Χίου 2 στη Μυτιλήνη

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον θεολόγο και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Τσαγκάρη Παναγιώτη για την επιμέλεια των κειμένων του ημερολογίου όσο και τους χορηγούς του ημερολογίου οι οποίοι είναι η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου π. Ευστράτιο Δήσσο.

Ε.Κ. του Δ.Σ.

Γίνονται και σήμερα θαύματα;

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ

Κάποιοι αμφισβητούν και αμφιβάλλουν ότι τη σημερινή εποχή γίνονται θαύματα κι ότι υπάρχουν νεοφανείς Άγιοι! Πραγματικά σφάλλουν! Εν συντομία θα σας πω τη δική μου ιστορία η οποία περιτρανώς αποδεικνύει τη χάρη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και των Αγίων Του!

(περισσότερα…)

Αντιπαιδαγωγικές και παράνομες οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας για Θεολόγους και Θρησκευτικά (του Παναγιώτη Τσαγκάρη)

Παναγιώτη Τσαγκάρη, Αντιπαιδαγωγικές και παράνομες οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας για Θεολόγους και Θρησκευτικά

 

 

Αντιπαιδαγωγικές και παράνομες

οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας

για Θεολόγους και Θρησκευτικά.

 

Παναγιώτη Τσαγκάρη

Υπ. Δρ. Θεολογίας

Προέδρου Ενώσεως Θεολόγων ν. Λέσβου

 

Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί απεγνωσμένα να απαξιώσει το ξεκάθαρο μήνυμα που εκπέμπει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ),  η οποία απαιτεί την άμεση απόσυρση από τα σχολεία, των αντισυνταγματικών, αντιπαιδαγωγικών και αντορθόδοξων Προγραμμάτων Σπουδών και «Φακέλων» του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η προσπάθεια αυτή του Υπουργείου γίνεται με δύο τρόπους, α) κατηγορώντας την ΠΕΘ ότι παρανομεί, διότι υποτίθεται, καλεί τους Θεολόγους σε απείθεια εναντίον των αποφάσεων του και β) διασπείροντας ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία, ισχυριζόμενο ότι η πλειονοψηφία των Θεολόγων συμφωνεί δήθεν με τα «νέα» Θρησκευτικά που το Υπουργείο εισήγαγε στα σχολεία.

Άμεσα, αποστομωτικά και εφυώς η ΠΕΘ, με ανακοινώσεις που εξέδωσε(1) απέκρουσε και τις δύο παραπάνω κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον της το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας. Στο παρόν σημείωμά μας, όμως, θα επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε στο ευρύ κοινό κάποιες, κατά το δυνατόν, εκλαϊκευμένες απαντήσεις, καλύτερα θα λέγαμε πρόχειρες σκέψεις, καταδεικνύοντας και κατ΄ αυτόν τον τρόπο, το άτοπο των ισχυρισμών του Υπουργού και του Υπουργείου της Παιδείας.

(περισσότερα…)

Μια μεγαλειώδης εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους»-Κατάμεστο από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου σχετικά με τον Γάμο

Μια μεγαλειώδης εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους»

Κατάμεστο από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου

Σε μια άνευ προηγουμένου μεγαλειώδη εκδήλωση, εκατοντάδες Μυτιληνιοί – Λέσβιοι κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης,  την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, για να ακούσουν την ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου, με θέμα: «Γάμος, ότι πιο όμορφο σου έχει συμβεί». Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος είναι ένας  χαρισματικός ιερωμένος,  νέος στην ηλικία, που σαγηνεύει τα πλήθη και κυρίως τους νέους, με τον απλό, κατανοητό, γλαφυρό, χιουμοριστικό αλλά και μεστό νοημάτων  λόγο του.

Ο π. Ανδρέας μίλησε χαριτωμένα για το μεγάλο και φλέγον θέμα του γάμου που απασχολεί κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα τους νέους. Τόνισε τη σημασία της σωστής προετοιμασίας των νέων πριν από το γάμο αλλά και με πολλά παραδείγματα που αλίευσε μέσα από την μακρά του πείρα ως πνευματικός πατέρας χιλιάδων ψυχών, περιέγραψε πως οι δυσκολίες που παρουσιάζονται μέσα στο γάμο μπορούν να μετατραπούν σε ευλογίες, ώστε πράγματι να αποδειχθεί ότι ο «Γάμος είναι ότι πιο όμορφο έχει συμβεί» στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

(περισσότερα…)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΓΕΩ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΦΡΙΤΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗΝ ¨ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ»

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» διοργάνωσε  το Σάββατο 4 Νοεμβρίου  2017 στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Lasia» διάλεξη με ομιλητή τον Γεωπολιτικό – Ιστορικό Αναλυτή κ. Ιωάννη Φριτζαλά.

Η διάλεξη υπό τον τίτλο «Νοητική Ηγεσία & Γεω-πολιτική Φιλοσοφία» είχε ως στόχο την εισαγωγή των ακροατών τόσο στις θεωρητικές δομές, όσο και στα πεδία πρακτικής εφαρμογής της «Στρατηγικής Αγωγής», της μεθοδολογίας, δηλαδή, που αναλύει και εξετάζει εις βάθος την διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής βιοθεώρησης και την συμβολή αυτής στην διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας κι ενός αρμονικού κοινωνικού συνόλου.

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε σε δύο μέρη (Α’ και Β’) όλη την διάλεξη.

Α’ ΜΕΡΟΣ:

 

Β’ ΜΕΡΟΣ:

Από την Εκδρομή του Συλλόγου μας στη Βόρεια Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου μας στις ομορφιές της Βορείου Ελλάδας από τις 5 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση αυτής της εκδρομής. Ραντεβού  στην νέα μας εκδρομή που θα διοργανώσει σύντομα ξανά ο Σύλλογος μας.

41302175_289651861832421_2036425289898131456_n

(περισσότερα…)

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπτ.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

"Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περι των επωνύμων η ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί."

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

AHDONI

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

----- ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ----

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ