ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Αρχική

Αρχείο

Follow ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ on WordPress.com

Στατιστικά

  • 13,369 επισκέψεις

Εκδηλώσεις με το χορευτικό του Συλλόγου μας στη Χίο!

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κιβωτός του Γένους Χίου συμμετείχε, στις εκδηλώσεις του Συλλόγου διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς « Χίοι εν χορώ στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου . Το χορευτικό του συλλόγου παρέλασε στην καθιερωμένη παρέλαση στο Λιμάνι της Χίου και χόρεψε χορούς των Κυθήρων στο Θέατρο Καστρομηνά τιμώντας με την παρουσία του το 3 Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο νησί της μαστίχας . Στο τέλος της μουσκικοχορευτικής εκδήλωσης βραβεύτηκε με την πρώτη του τιμητική πλακέτα ως αναμνηστικό . Επίσης την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τίμησε με τη σειρά του τις εκδηλώσεις μνήμης Μικράς Ασίας μετά από πρόσκληση του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη « Ο Φάρος . Οι εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα στον Μικρασιατικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους όπου τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο των αλησμόνητων πατρίδων , καθώς και επιμνημόσυνο Τρισάγιο στον ανδριάντα του Νικολάου Πλαστήρα στην παραλία της Χίου. Κατόπιν με στρατιωτική πάντα συνοδεύεσαι την πομπή μέχρι τον Λιμένα για την ρίψη στεφάνων ως φόρο τιμής .

21697831_2016020275277012_245366890_n

(περισσότερα…)

Advertisements

Μονοήμερη Εκδρομή του Συλλόγου μας στις 16/09 στην «Παναγία Κρυφτή» στην Μελίντα Πλωμαρίου

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» σε συνεργασία με Γραφείο Τουρισμού «Crazy Holidays» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μονοήμερη εκδρομή το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην Παναγία Κρυφτή στην Μελίντα Πλωμαρίου. Παράλληλα  έγινε και στάση στον Τρύγωνα Λέσβου όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του πατρός Φωτίου Λαυριώτη και τελέσαμε και τρισάγιο. Τέλος επισκεφτήκαμε και το υπέροχο  μουσείο ούζου «Βαρβαγιάννη» και με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οικογένεια Βαρβαγιάννη για την όμορφη φιλοξενία και ξενάγηση που μας προσέφεραν.

Ε.Κ. του Δ.Σ.

21767853_2015189155360124_1877633848_n

(περισσότερα…)

Διάθεση ρουχισμού από τον Συλλογό μας σε ευπαθείς ομάδες.

KINOTOS KOYTES

Ο Σύλλογος μας δηλώνει παρόν στον πόνο και στην αγωνία των συνανθρώπων μας στον καθημερινό τους αγώνα για «επιβίωση». Στα πλαίσια αυτής της γραμμής που ακολουθούμε, ο Σύλλογός μας θα διανείμει ρουχισμό σε ευπαθείς ομάδες και συμπολίτες του νησιού μας που τον έχουν ανάγκη. Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την «Εθελοντική Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σάμου» που προσέφερε αυτόν τον ρουχισμό καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που με την προσωπική τους εργασία  συνέβαλαν σημαντικά στην δράση αυτή.

Ε.Κ του Δ.Σ.

(περισσότερα…)

Μονοήμερη Εκδρομή του Συλλόγου μας στις 16/09 στην «Παναγία Κρυφτή» στην Μελίντα Πλωμαρίου

 

krifth

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» σε συνεργασία με Γραφείο Τουρισμού «Crazy Holidays» διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην Παναγία Κρυφτή στην Μελίντα Πλωμαρίου. Θα ξεκινήσουμε στις 7 30 το πρωί  μπροστά από το My Market (πρων Βερόπουλος)  δίπλα στο πάρκινγκ Μυτιλήνης. Θα γίνει στάση στον Τρύγωνα Λέσβου για να προσκυνήσουμε τον τάφο του πατρός Φωτίου Λαυριώτη και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Πλωμάρι, από όπου εκεί θα πάρουμε το καραβάκι για την Παναγία την Κρυφτή. Εκεί θα τελεστεί παράκληση προς την Παναγία. Μετά την επίσκεψη μας στο εκκλησάκι της Παναγίας θα καθίσουμε για φαγητό στην Μελίντα ή στο Πλωμάρι ενώ κατά την επιστροφή μας στη Μυτιλήνη θα σταματήσουμε στο Πέραμα για ένα καφέ. Τέλος, εάν ο χρόνος το επιτρέψει θα επισκεφτούμε και το μουσείου ούζου «Βαρβαγιάννη».

Το κόστος συμμετοχής της εκδρομής είναι 20 ευρώ και  περιλαμβάνει το κόστος του πούλμαν και του καραβιού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στο μέλος του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Κυριαζή (τηλ .6948957900) και στο Τουριστικό Γραφείο Crazy Holidays τηλ. 2251100428

(περισσότερα…)

Παπά Φώτης Λαυριώτης μια σύγχρονη ασκητική μορφή της εποχής μας

Μία σύγχρονη ασκητική μορφή που έζησε στα χρόνια μας ήταν ο παπά Φώτης Λαυριώτης που γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1913 και έφυγε από τη ζωή στις 5 Μαρτίου 2010.

Φαίνεται πώς υπήρξε αναμφισβήτητα μία μορφή κολλυβαδικής εποχής, με αρχές και βιώματα οσίων ασκητών, που μόνο στα συναξάρια των Αγίων διαβάζουμε.

Αγιορείτης στο ξεκίνημα αλλά και μέχρι τέλους πιστός στις αρχές της μοναχικής πολιτείας, παρ’ όλο που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του σαν ένας περιπλανώμενος για την αγάπη του Χριστού.

Πολλές από τις περιπλανήσεις του τον έφεραν στην Ύδρα, που φαίνεται πως αγαπούσε, επισκεπτόμενος τις Μονές και τις εκκλησίες του νησιού…

Τον θυμάμαι να ανεβαίνει τον δρόμο και μου έκανε εντύπωση η ασκητική μορφή του, το φθαρμένη ράσο του και το ταγάρι που κουβαλούσε στον ώμο του.. «Ευλογημένος ο κόπος σου», ήταν ο χαιρετισμός του, όταν κάποια στιγμή σε ώρα εργασίας συναντήθηκα με τον παπά Φώτη, τον κοίταξα, τον χαιρέτησα, χαμογέλασε με μάτια που έλαμπαν και έφυγε με αυτό το χαρακτηριστικό ανάλαφρο, βιαστικό βήμα που είχε… Απομακρυνόμενος, διαισθάνθηκα ότι αυτός ο άνθρωπος πιθανότατα είχε υπερβεί τα ανθρώπινα όρια…

Οι (2) φωτογραφίες μου προσφέρθηκαν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» κ Κωνσταντίνο Τσακίρη και είναι από την επίσκεψη του παπα-Φώτη στην Ύδρα (kivotostougenous.wordpress.com).

(περισσότερα…)

Εκδρομή του Συλλόγου μας στη Χίο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου μας στις ομορφιές της Χίου 22-24 Ιουλίου.  Ευχάριστη νότα ήρθε ιδιαιτέρως από τις Κηπουριές της Χίου όπου τα μέλη του Συλλόγου μας έκαναν την έκπληξη, γιορτάζοντας από εκεί τα γενέθλιά του προέδρου μας κ. Κώστα Τσακίρη με την αφιέρωση και προς το πρόσωπό του ενός αυτοσχέδιου γιορτινού και επίκαιρου στίχου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση αυτής της εκδρομής και ιδιαίτερα τους Χιώτες φίλους μας για την ζεστή τους φιλοξενία. Ραντεβού  στην νέα μας εκδρομή που θα διοργανώσει σύντομα ξανά ο Σύλλογος μας.

Ε.Κ. του Δ.Σ.

19059801_1990255761186797_3182219359609366529_n

(περισσότερα…)

Μνήμη κυρ Φωτίου Κόντογλου του Κυδωνιέως

Μνήμη κυρ Φωτίου Κόντογλου του Κυδωνιέως

«Σε ευχαριστώ, Κύριε πολυέλεε, σε υμνώ, σε δοξάζω, γιατί μ’ έπλασες από το τίποτα.
Αλλά δεν μ’ έπλασες μοναχά μια φορά, αλλά και κάθε μέρα με πλάθεις από το τίποτα, επειδή και κάθε μέρα με βγάζεις από τον ίσκιο του θανάτου που ξαναπέφτω.
Μέσα στον ακαταμέτρητο τον κόσμο, μέσα στη μερμηγκιά των ανθρώπων, είμαι ένα τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα τίποτα.
Και μολαταύτα τον κάθε άνθρωπο τον θυμάσαι και τον βρίσκεις και τον τραβάς προς εσένα, και τον ζωοποιείς από πεθαμένον, και τον ξαναπλάθει το πατρικό χέρι σου, σαν να είναι ο καθένας μας μονάχα αυτός στον κόσμο.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2017

Σεπτεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

"Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περι των επωνύμων η ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί."

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

AHDONI

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

----- ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ----

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ